Club de lectura del md’A: “El vagabund”, de Prudenci Bertrana

16/09/2017 a les 05:00:00

Cicle de tres sessions del Club de Lectura del md’A “Prudenci Bertrana, literatura i art”, dedicades a l’obra de Prudenci Bertrana per comentar de manera amena i distreta les diferents obres tot relacionant literatura i art.

Els clubs de lectura són un espai de tertúlia i debat en què el grup s’organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo.  Les sessions es poden seguir igualment encara que no hàgiu pogut llegir l’obra. Condueix la sessió Cristina Fernández Casacuberta.

La segona sessió se centrarà en un comentari de “El vagabund”, de Prudenci Bertrana (1933).  L’obra, segona de les tres novel·les que formen la trilogia Entre la terra i els núvols, evoca la societat gironina del tombant de segle i els inicis de la vocació literària d’Innocenci Aspriu (àlter ego de Prudenci Bertrana).

Si L’hereu és la novel·la de la infantesa al mas de l’Esparra, El vagabund ho és de la ciutat de Girona. Bertrana descriu de manera magistral i minuciosa els carrers, les esglésies, els barris i els monuments de la ciutat, alhora que planteja situacions argumentals més complexes, com ara el seu empresonament, les dificultats per mantenir la família, la seva complexa relació amb la ciutat o la difícil decisió d’acceptar l’encàrrec de dirigir dos setmanaris humorístics barcelonins.

Activitats gratuïtes i obertes a tothom. Es recomana reservar trucant al 972 203 834.